Polityka prywatności

Wersja do wydruku

Polityka prywatności i wykorzystywania plików cookies na stronach internetowych Związku Gmin Dorzecza Górnej Skawy

Właściciel serwisów:

Związek Gmin Dorzecza Górnej Skawy Świnna Poręba (siedziba: ul. Wadowicka 4a , 34-200 Sucha Beskidzka) przywiązuje szczególną wagę do poszanowania prywatności użytkowników odwiedzających nasze strony internetowe.

Gromadzenie danych

  1. Wszelkie dane pochodzące od użytkowników stron internetowych gromadzone są na dwa sposoby:
    1. informacje podawane dobrowolnie przez użytkownika w celu rejestracji do newslettera, wypełnienia formularzy kontaktowych. Podanie tych danych wymaga wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002 r. Nr 101, poz. 926, z późn. zm.). Wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak niezbędne do wykorzystania oferowanej funkcji.
    2. Informacje uzyskiwane automatycznie podczas korzystania z stron internetowych: informacje w dziennikach serwerów – nasze serwery automatycznie zapisują takie dane, jak żądanie strony wysyłane przez użytkownika, adres IP, datę i godzinę żądania oraz wysłania odpowiedzi, rodzaj urządzenia, typ przeglądarki, język przeglądarki, system operacyjny,
    3. pliki tekstowe (ang. "cookies") wysyłane do komputera użytkownika podczas odwiedzania strony internetowej

Mechanizm cookies

  1. Podczas korzystania ze stron internetowych Związek Gmin Dorzecza Górnej Skawy Świnna Poręba, przeglądarka internetowa może przechowywać pliki cookies na dysku komputera.
  2. Zawartość plików cookies nie pozwala na identyfikację użytkownika.
  3. Za pomocą plików cookies nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe użytkowników stron internetowych.
  4. Mechanizm cookies nie jest wykorzystywany do pozyskiwania jakichkolwiek informacji o użytkownikach serwisu ani śledzenia ich nawigacji.
  5. Związek Gmin Dorzecza Górnej Skawy Świnna Poręba przechowuje pliki cookies na komputerach użytkowników w celu:
    1. właściwego dopasowania stron internetowych do potrzeb użytkowników;
    2. zapamiętania preferencji i indywidualnych ustawień użytkownika;
    3. tworzenia statystyk oglądalności.
  6. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu do Urządzenia Użytkownika. Zmiany ustawień, o których mowa w zdaniu poprzednim, Użytkownik może dokonać za pomocą konfiguracji przeglądarki internetowej. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.
  7. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w na stronach internetowych producentów przeglądarek internetowych.
  8. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych.

Wykorzystywanie danych

  1. Zbierane dane służą do zapewnienia określonych usług naszym użytkownikom oraz do celów administracyjnych i statystycznych, a także do ochrony stron internetowych.
  2. Wszelkie dane użytkowników uzyskane za pośrednictwem stron internetowych przeznaczone są wyłącznie na użytek Związku Gmin Dorzecza Górnej Skawy Świnna Poręba . Dane te nie będą udostępniane innym instytucjom, organizacjom, osobom.
  3. Związek Gmin Dorzecza Górnej Skawy Świnna Porębj zapewnia użytkownikom swoich stron internetowych realizację uprawnień wynikających z przepisów art. 32 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926, z późn. zm.), w szczególności prawo wglądu do własnych danych, prawo odwołania w każdym czasie zgody na przetwarzanie danych osobowych ich dotyczących, prawo żądania aktualizacji danych oraz prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania ich danych w przypadkach określonych w przepisach tej ustawy.

Bezpieczeństwo

  1. Związek Gmin Dorzecza Górnej Skawy Świnna Poręb dokłada wszelkich starań, aby chronić swoje strony internetowe przed nieuprawnionym dostępem osób trzecich.